Inapoi

Logo clinica

Meniu
Tratamente

La DENT ESTET 4 KIDS investim permanent in echipamente si in perfectionarea medicilor nostri in cele mai avansate tehnici de anestezie si tratament.

Dispunem de tehnologie de ultima generatie precum radiologia computerizata cu nivel scazut de radiatii, speciala pentru copii, tehnologie ce permite efectuarea unor consultatii minim invazive de diagnostic si tratament.

Deoarece intelegem frica celor mici de „albinuta” si de medicul dentist, folosim cele mai avansate tehnici de anestezie: Inhalosedarea (cu FUNNY GAS) si Anestezia generala.

1. Consultaţie complexă medic specialist stomatologie pediatrică copii <3 ani

Bine ați venit!

Vă mulțumim că ați ales echipa DENT ESTET 4 Kids si vă asigurăm că medicii, dar și ceilalți prieteni de aici vor avea grijă ca vizita de acomodare să fie una distractivă și educativă.

Ce reprezintă?

Happy visit

Consultaţie complexă medic specialist stomatologie pediatrică copii <3 ani reprezintă prima întâlnire a copilului cu vârsta sub 3 ani cu medicul dentist pediatru. La DE4Kids, aceasta nu este o simplă vizită în cabinetul stomatologic, ci este o consultaţie ce cuprinde trei etape:

1. Acomodarea copilului cu mediul din clinică – în funcţie de vârstă, copilul va face cunoştinţă cu jocurile şi jucăriile, va colora, sau va explora zona de aşteptare împreună cu părinţii. Personalul clinicii are grijă ca familia să se simtă în largul ei şi să uite că se află într-o clinică stomatologică.

2. Consultaţia de specialitate – are loc în cabinet, sau dacă copilul nu doreşte să coopereze, într-un spaţiu special amenajat. Medicul va examina aparatul dento-maxilar (dinţii, ocluzia, mucoasa) şi va evalua riscul de apariţie a cariilor dentare.

3. Discuţia medic – părinte – pe parcursul discuţiei medicul va oferi informaţii, recomandări şi indicaţii specifice cazului, precum şi răspunsuri la toate întrebările. Specialistul le va prezenta părinţilor tehnicile corecte de periaj dentar şi igienizare orală în funcţie de vârstă, dar şi principiile unei alimentaţii corecte şi sănătoase.

La finalul vizitei familia va primi un dosar personalizat, ce conţine materiale informative.

Pentru copiii cu vârsta sub 3 ani am pregătit un pachet special: consultaţia la medicul stomatolog pediatru este redusă de la 150 RON la numai 50 RON.

În funcţie de statusul dentar al copilului, medicul va recomanda controlul periodic la 1 lună (pentru pacienţii cu risc crescut de apariţie a cariei dentare) sau la 4-6 luni pentru copiii fără afecţiuni dentare.

Subiecte pe care medicul le va discuta cu dvs.:

 • Sfaturi despre igiena orală corectă a dințișorilor și a gingiilor copilului
 • Prevenția afecțiunilor dentare, Fluorizarea, Sigilările dentare
 • Obiceiuri ale micuțului care pot afecta sănătatea orală
 • Etapele de dezvoltare și erupție a dinților
 • Dieta sănătoasă și influența asupra dezvoltării aparatului dento-maxilar
 • Importanța vizitelor la medic, de minimum 2 ori pe an. Aceste vizite reprezintă deopotrivă un mecanism de prevenire a cariilor și de monitorizare a evoluției dinților, dar și o metodă de a crește confortul și încrederea copilului în timpul vizitelor la stomatologul pediatru.

Descărcaţi Fişa Clinică a Pacientului (.pdf, 724kB)

Descărcaţi Fişa Clinică a Pacientului (.doc, 328kB)

Pentru informații suplimentare ne puteți contacta la:

2. Aparat dentar

Cand este necesar aparatul dentar?

Aparat dentar Cele mai recente studii arata faptul ca mai mult de 50% dintre copii au nevoie de aparat dentar. Dintii strambi, distantati sau inghesuiti reprezinta una dintre principalele probleme de sanatate si estetica dentara in randul copiilor. Specialistii atrag atentia asupra faptului ca aceste probleme dentare duc, cel mai adesea, la afectiuni gastrice cauzate de o masticatie defectuoasa, la aparitia cariilor si la imperfectiuni ale pronuntiei. Astfel, purtarea unui aparat dentar este mai mult decat o necesitate estetica, este o necesitate medicala.

Care este varsta optima pentru primul consult ortodontic?

Se recomanda ca prima vizita la medicul ortodont sa aiba loc inaintea varstei de 7 ani. A astepta pana la eruptia tuturor dintilor definitivi sau pana la terminarea cresterii poate conduce la dificultati in corectarea anomaliilor precum dintii proeminenti, supranumerari, discrepanta mare a maxilarului si la dezvoltarea unor probleme dentare mult mai grave.

Care sunt etapele tratamentului ortodontic?

 1. Tratamentul ortodontic incepe cu o consultatie primara, in cadrul careia se ia amprenta dentara si tesuturile din jurul acestora, urmand a se realiza dosarul cu radiografii si poze, masuratori specifice si planul de tratament.
 2. In cazul in care sunt indicate, au loc extractii dentare sau alte tratamente necesare.
 3. Urmeaza aplicarea aparatului ortodontic si controalele si activarile lunare. In cazul pacientilor purtatori de aparat dentar, sedinta de profilaxie se recomanda a fi efectuata la maxim 3 luni.
 4. Dupa perioada propriu-zisa de tratament, urmeaza etapa de contentie, in care se aplica aparate ortodontice speciale, care au ca scop mentinerearezutatului obtinut.

Tipuri de aparat dentar

Aparatul dentar fix este format din bracketi (placute care se ataseaza pe dinte) si arcuri ce unesc bracketii intre ei. La varstele fragede sunt recomandate aparatele dentare mobile sau aparatele dentare fixe special concepute pentru copii.

In functie de locul unde se plaseaza bracketii, un aparat dentar fix poate fi:

 • Aparat dentar extern sau vestibular (bracketii se plaseaza pe exteriorul danturii)
  • - Aparat dentar ceramic
  • - Aparat dentar metalic
  • - Aparat dentar Safir
 • Aparat dentar invizibil (bracketii se plaseaza pe interiorul danturii)
 • Aparatul dentar mobil este recomandat copiilor cu dentitie temporara sau mixta. Acesta este confectionat dintr-un material plastic special, si anumite accesorii metalice. Aparatul dentar mobil are rol in stimularea cresterii si dezvoltarii oaselor maxilare. De asemenea, genereaza spatiu pentru dintii inghesuiti, corecteaza obiceiurile vicioase (suptul degetului), controleaza eruptia dentara.

3. Preventie si profilaxie

4 pasi pentru zambetul sanatos al copilului tau:

 1. Invata copilul de mic sa-si curete dintisorii de cel putin 2 ori pe zi.Preventie si profilaxie
 2. Foloseste ata dentara si apa de gura antibacteriana pentru curatarea completa a dintisorilor si a gingiei copilului tau. Prezinta-i si importanta sedintei de profilaxie.
 3. Ofera-i alimente sanatoase si nutritive. Apeleaza la procedura denumita sigilare dinti pentru a te asigura ca alimentele mai putin benefice precum dulciurile nu-i vor afecta sanatatea dentara.
 4. Programeaza o vizita la medicul dentist o data la 6 luni. Daca micutului tau ii este frica de medicul dentist, poti alege una dintre metodele speciale de anestezie: inhalosedare sau analgo-sedare.

Sigilarea si fluorizarea dentara

Sigilarea este cea mai sigura metoda de prevenire a cariei dentare la copil, alaturi de fluorizare si de o igiena dentara corespunzatoare. Studiile realizate de APDA (Asociatia Americana a Medicilor Dentisti Pediatri) arata faptul ca progresia cariilor la dintii sigilati este de 2,6%, spre deosebire de 12,6% in cazul dintilor care nu au fost sigilati. Procedura de sigilare se realizeaza in cabinet de catre medicul dentist si consta in aplicarea pe partea masticatorie a dintisorilor, a unei pelicule sigilante protectoare si extrem de aderenta (in cazul respectarii regulilor de igiena si profilaxie orala se poate mentine pana la 5-6 ani).

*Sigilarile dentare se refac gratuit in perioada de garantie de un an, daca pacientul se prezinta la fiecare 6 luni la sedinta de profilaxie.

Fluorizarea ajuta la intarirea dintilor, prevenirea formarii, dar si incetinirea procesului carios.

4. Coronite dentare EZ-Pedo

Ce sunt coroanele dentare EZ-Pedo?

Coroanele de zirconiu EZ-Pedo reprezinta solutia revolutionara de inlocuire a unui dinte afectat de procesul carios, cu o piesa protetica ce reface forma, culoarea si functia unui dinte natural.

Cand sunt recomandate coroanele EZ-Pedo?

Coroanele de Zirconiu se recomanda in cazul dintilor:

 • Afectati de carii medii sau profunde
 • Fracturati in urma traumatismelor
 • Atipici ca forma, dimensiune si culoare
 • Tratati endodontic, casanti
 • Care prezinta un risc crescut de aparitie a cariilor

8 beneficii ale coroanelor de zirconiu:

 1. Sunt realizate fara METAL – risc zero de a dezvolta alergii
 2. Au un aspect identic dintelui natural
 3. Sunt biocompatibile – foarte bine tolerate de organism
 4. Scad numarul de vizite la dentist si riscul de dezvoltare a cariilor secundare, spre deosebire de tratamentele clasice
 5. Suprafata externa lucioasa asigura o igienizare optima si nu permite acumularea de placa bacteriana
 6. Protejeaza gingia si nu impiedica dezvoltarea osoasa normala
 7. Mentin dintele pe arcada si astfel pastreaza spatiul necesar pentru eruptia armonioasa a dintilor permanenti
 8. Au o rezistenta crescuta – intaresc dintele afectat si datorita sistemului inovator Zir Lock raman pe arcada pana la inlocuirea dintelui de lapte cu cel permanent.

5. Trainerul dentar

Ce este Trainerul dentar?

Trainerul este o gutiera moale, usor de purtat, care are rezultate impresionante chiar si dupa doua saptamani de la inceperea tratamentului. Se mai numeste si “habit corrector – corector de obiceiuri vicioase” si face parte din tratamentul ortodontic interceptiv.

Copilul tau are nevoie de trainer daca:

 • Respira pe gura in timpul somnului
 • Interpune limba intre dintii de sus si cei de jos
 • Scrasneste din dinti si are obiceiul de a-si suge degetul
 • Are dintii inghesuiti, strambi, sau prezinta spatii interdentare
 • Prezinta cearcane, semn ca organismul nu se odihneste corespunzator

5 beneficii ale purtarii trainerelor dentare:

 1. Corecteaza obiceiurile vicioase, precum: impinsul dintilor cu limba, respiratia pe gura in timpul somnului, bruxismul (scrasnitul dintilor), etc.
 2. Reduc riscul aparitiei cariilor
 3. Corecteaza anumite anomalii ale pozitiei dintilor si arcadelor, uneori complet, chiar si fara un tratament ortodontic ulterior cu aparat dentar mobil sau fix
 4. Permit copilului sa se acomodeze cu un aparat dentar, facand astfel mult mai usoara purtarea aparatelor mobile sau a celor fixe
 5. Corecteaza si antreneaza dezvoltarea corecta a muschilor raspunzatori de vorbirea corecta

Programeaza-te aici