Inapoi

Logo clinica

Meniu
News DE4Kids

Promotie: Voucher cadou DENT ESTET 4 KIDS.

Promotia s-a incheiat! Urmariti-ne in continuare pe www.de4kids.ro sau pe Facebook/DentEstet4Kids.ro pentru a afla informatii noi si utile.

Summer Gift - Tratamente dentare in valoare de 50 RON + Consultatie medic stomatolog pediatru.

Investeste in sanatatea zambetului copilului tau si descarca pana la 15 Septembrie voucherul Summer Gift. Beneficiezi imediat de 50 RON GRATUIT!

*Voucher-ul poate fi utilizat o singura data, de o singura persoana. Valabil pana la 15.09.2014.

Top 5 riscuri dentare la care sunt expusi copii pe perioada verii

Riscul de aparitie a cariilor la copii este mai crescut vara, insa parintii au la indemana cateva trucuri usoare prin care sa ii fereasca pe cei mici de urgentele stomatologice.

Pentru copii si adolescenti Pentru copii si adolescenti, vara este una dintre perioadele preferate din an. Scoala s-a terminat, iar optiunile de distractie si joaca sunt nelimitate. In acelasi timp, parintii par sa fie mai toleranti cu rigorile din timpul anului: copiii au un program variabil si tind sa consume mai multe dulciuri si bauturi carbogazoase. Toate acestea pot influenta negativ sanatatea dentara a celor mici, printr-un risc crescut de aparitie a cariilor si traumatismelor.

1. Cariile

Specialistii nostri ne atentioneaza ca in sezonul estival frecventa cariilor la copii este crescuta. Pentru cateva luni, copiii sunt angajati in diverse activitati recreationale care le modifica programul si ii fac sa uite de rutina zilnica de igienizare dentara sau de dieta echilibrata.

2. Accidente

Mai mult, pe timpul verii, copiii sunt expusi la accidente in timpul activitatilor sportive in urma carora pot suferi traumatisme la nivelul gurii. Daca ai un copil activ, protejeaza-i dantura cu o gutiera de protectie realizata in laboratorul dentar.

3. Igiena precara - boli ale gingiei

Incurajeaza-ti copilul sa respecte un program fix si asigura-te ca se periaza de doua ori pe zi, dimineata si seara. Cei mici nu inteleg cat de importanta este sanatatea orala si cum influenteaza starea generala de bine, de aceea parintii trebuie sa ii supravgheze in timpul periajului si sa fie un exemplu pentru ei.

4. Alimentatie necorespunzatoare

Asigura-i o alimentatie echilibrata si evita consumul excesiv de dulciuri si sucuri acidulate, acestea sunt cele mai mari pericole pentru dinti si principalele cauze ale aparitiei cariilor. Consumul dulciurilor in portii mici intre mese este de 10 ori mai periculos decat consumul aceleiasi cantitati, intr-o singura portie, ca desert.

Oriunde te-ai afla, pastreaza la indemana gustari sanatoase (fructe, seminte, nuci etc.) pe care sa i le oferi in timpul zilei. Asa ii poti distrage atentia de la ambalajele colorate ale snack-urilor, chips-urilor sau dulciurilor si ii poti elimina pofta de a le consuma.

Alimentatie necorespunzatoare

5. Amanarea controlului periodic la medicul specialist

Vara este foarte oportuna pentru controlul periodic la medicul stomatolog pentru o igienizare profesionala a dintilor si pentru depistarea oricaror probleme sau carii. Astfel te asiguri ca cel mic nu este expus niciunui risc si tratati eventualele problemele inainte ca ele sa se transforme in complicatii si urgente stomatologice.

Daca iti inveti copilul cu obiceiuri sanatoase de la o varsta frageda, acesta va avea o dezvoltare armonioasa si ii va fi usor sa mentina un stil de viata sanatos la varsta adulta.

Programeaza-te la un Happy Visit si asigura-i copilului tau o vacanta fara griji!

Investeste in sanatatea zambetului copilului tau si descarca pana la 15 Septembrie voucherul Summer Gift. Beneficiezi imediat de 50 RON GRATUIT!

Inapoi