Inapoi

Logo clinica

Meniu
Sfaturi

Psihologia copilului

  1. Influenta dumneavoastra asupra comportamentului copilului este foarte mare. Din acest motiv, incercati sa prezentati vizita la medicul dentist ca pe o experienta pozitiva, in care Zana Maseluta ii face dintisorii mai stralucitori si mai sanatosi, iar zambetul tot mai frumos.
  2. Incurajati comportamentul pozitiv al copilului dumneavoastra! Daca nu reuseste sa se acomodeze de la prima vizita la medicul stomatolog, evitati sa ii spuneti: „M-ai dezamagit! Nu ma asteptam sa te comporti asa!”. Aprecierile vor asigura un comportament cooperant la urmatoarea vizita.
  3. Evitati sa prezentati medicul stomatolog ca pe un personaj negativ care aplica pedepse: „Daca mai mananci multe dulciuri, o sa ti se carieze dintii, o sa mergi la dentist si o sa te doara!”.
  4. Nu ii faceti copilului dumneavoastra promisiuni de genul: „Nu o sa te doara deloc!”, „Nu o sa simti nimic!”. S-ar putea sa aiba o senzatie de durere in timpul tratamentului si atunci isi va pierde increderea atat in dumneavoastra, cat si in medicul stomatolog.
  5. Alegeti sa il insotiti in cabinet doar daca prezenta dumneavoastra aduce un plus de calm, fermitate si incurajare de care copilul are neaparata nevoie. Personalul clinicii este pregatit sa-i ofere fiecarui pacient o experienta cat se poate de confortabila si placuta.

Inapoi