Inapoi

Logo clinica

Meniu
Sfaturi

PROGRAMUL EDUCAŢIONAL "ÎN VIZITĂ LA ZÂNA MĂSELUŢĂ"

Sănătatea dinţilor unui adult depinde de sănătatea dinţilor de lapte. De aceea, este important să îi obişnuim pe copii să aibă grijă de zâmbetul lor, încă de mici. Şi cum prima vizită a copilului la medicul stomatolog poate fi un motiv de stres, cum poate fi mai distractiv decât să vii la dentist cu colegii şi să înveţi jucându-te?

În anul 2008 am lansat "În vizită la Zâna Măseluţă", un program educaţional complet, unic în ţară, în cadrul căruia copiii beneficiază de un workshop educativ şi de o consultaţie dentară complexă.

Până acum, peste 6000 de copii din peste 160 de şcoli şi grădiniţe de stat şi private au participat la program.

În cadrul vizitei GRATUITE, timp de o oră și jumătate, copiii, împreună cu Zâna Măseluţă:

  • discută despre prietenii şi inamicii dinţişorilor
  • învaţă reguli de igiena orală
  • descoperă care sunt alimentele benefice dinţilor şi organismului în general
  • află într-un mod distractiv şi educativ informaţii despre pasta, periuţa şi aţa dentară
  • învaţă şi exersează tehnici corecte de periaj
  • alături de colegii de grupă/de clasă, învaţă cum să aibă grijă de dinţişori şi cum să prevină apariţia cariilor dentare
  • vizitează clinica, le este prezentat spaţiul special amenajat pentru ei, cabinetele personalizate cu animaţii specifice copilăriei şi fac cunoştinţă cu echipa medicală
  • trec peste teama de medicul dentist

Urmează apoi ca fiecare copil să intre în rolul de pacient, timp în care se bucura, alături de colegi, de o consultaţie gratuită. În urma acesteia, părinţii primesc un status dentar detaliat, ce include posibilele afecţiuni prezente, soluțiile de tratament potrivite pentru acestea, dar şi sfaturi importante pentru menținerea sănătății dentare a copiilor, pe termen lung.

Dacă îţi doreşti ca şi copilul tău să participe la programul nostru educaţional, te invităm să completezi formularul de programare, iar noi te vom contacta în cel mai scurt timp pentru a stabili detaliile vizitei.

Programul educaţional "În vizită la Zâna Măseluţă" se adresează exclusiv grupurilor (claselor) de copii, însoţiţi de doamna educatoare sau învăţătoare. Înscrierile individuale nu sunt valabile!

Inapoi