Inapoi

Logo clinica

Meniu
Sfaturi

De ce să alegi un medic stomatolog pediatru pentru copilul tău?

Sfaturi Conform studiului naţional realizat de către DE 4 KIDS, doar 22% din numărul total al copiilor care se prezintă la dentist au vârste sub 3 ani.
În afară de concepţia eronată conform căreia dinţii de lapte nu trebuie trataţi, un alt motiv pentru care cei mici nu ajung la timpul potrivit la medicul dentist este teama. Din fericire, astăzi le putem oferi copiilor propriile amintiri frumoase despre mersul la dentist, în clinici create pentru ei, cu medici specializaţi în stomatologie pediatrică, ce tratează numai copii.

 1. 10 motive pentru care să alegi un medic stomatolog pediatru şi nu un dentist generalist pentru copilul tău.
  1. Medicul stomatolog pediatru urmează un program postuniversitar special, orientat către prevenţie şi tratamentul dinţilor de lapte sau a celor în creştere.
  2. În clinicile DE4Kids medicii sunt certificaţi în utilizarea tehnicilor de sedare uşoară, pentru a ajuta copilul să se relaxeze şi să coopereze pe durata şedinţei de tratament.
  3. Dentistul pediatru tratează numai copii, de la vârsta mică şi până la adolescenţă. Acesta monitorizează apariţia şi dezvoltarea dinţilor şi a oaselor maxilare, descoperă şi corectează obiceiurile vicioase, reface integritatea dinţilor afectaţi de carie şi, la nevoie, recomandă un control la medicul specialist ortodont (în jurul vârstei de 7 ani).
  4. În comparaţie cu un dentist generalist, stomatologul pediatru pune accent pe prevenţie: periajul profesional regulat, sigilarea şi fluorizarea dentară, participarea la programe educaţionale gratuite cu informaţii pentru copii şi părinţi.
  5. Medicul dentist pediatru este pregătit să comunice cu copiii, atât cu cei cooperanţi, cât şi cu cei anxioşi. Pentru aceştia din urmă, la nevoie, părinţii pot apela şi la serviciile psihologului din clinică. De asemenea, stomatologul pediatru tratează copii cu diferite deficienţe sau nevoi speciale.
  6. La DE4Kids copiii descoperă un tărâm de basm care contribuie la creşterea confortului acestora. Atmosfera caldă are un rol important, aceasta ajutând la crearea unei relaţii de încredere între micul pacient şi medicul său.
  7. Întreaga echipă ştie să îi facă pe copii şi părinţi să se simtă bineveniţi, în siguranţă şi pregătiţi să întâlnească medicul dentist. Primele amintiri despre vizita la stomatolog îl vor însoţi pe copil întreaga viaţă, de aceea facem tot posibilul ca acestea să fie foarte plăcute.
  8. În ultimii 9 ani, echipa de medici DE4Kids a crescut de la 6 la 35 de stomatologi pediatri ce se specializează continuu în ţară şi în străinătate, ce tratează copiii cu aceeaşi pasiune ca la început.
  9. Datorită numărului mare de pacienţi noi (aproximativ 350 în fiecare lună) şi a perioadei îndelungate de lucru, medicii noştri deţin o experienţă vastă, confruntându-se cu diferite cazuri şi provocări profesionale.
  10. Medicii noştri sunt parte dintr-o echipă multidisciplinară, colaborând constant cu pediatrul copilului, medicul ORL, asistenta de profilaxie, medicul chirurg sau ortodont.

Poate părea o poveste frumoasă... şi chiar aşa este! Cei peste 30.000 de copii şi feed-back-ul pozitiv primit de la părinţii acestora sunt dovada faptului că tot ce am făcut până acum este făcut din dragoste pentru copii şi din dorinţa de a educa familiile în privinţa sănătăţii orale, ca parte din sănătatea generală a copilului şi a dezvoltării sale ca viitor adult.

Inapoi