Inapoi

Logo clinica

Meniu
Sfaturi

Cum sa alegi dentistul copilului tau?

Medicul dentist are un rol extrem de important în dezvoltarea armonioasă a copilului tău. Problemele dentare nedescoperite și/sau netratate la timp pot conduce inclusiv la afecţiuni grave, precum cele cardiace, renale sau digestive.

În plus, o experiență nereușită la dentist poate cauza traume cu impact pe termen lung, atât la nivel emoțional, cât și fizic. În ţara noastră numărul medicilor care tratează copii este mult mai mic în comparaţie cu numărul medicilor din străinătate. Un medic dentist pentru copii trebuie să fie specializat în stomatologie pediatrică, să aibă experienţă în lucrul cu cei mici, să aibă multă răbdare şi să fi urmat cursuri de specializare în comunicarea cu micii pacienţi.

 1. 7 criterii pentru alegerea corectă a medicului dentist pentru copilul tău
  1. Medicul dentist are experienţă în lucrul cu copiii? Experienţa nu ţine cont de vârstă, ci de faptul că specialistul în stomatologie pediatrică lucrează numai cu copiii, în medie 30 de copii săptămânal. Acesta participă constant la cursuri de perfecţionare în ţară şi în străinătate, pentru a-şi îmbunătăţi cunoştinţele practice şi teoretice.
  2. Echipa de medici este multidisciplinară? O echipă în care specialişti în stomatologie pediatrică, ortodonţie, profilaxie pentru copii, chirurgie sau anestezie colaborează şi oferă, integrat, toată gama de tratamente dentare sub un singur acoperiş.
  3. Tratamentele dentare sunt specifice? Există tratamente dentare dedicate exclusiv copiilor: coroniţe dentare de zirconiu, trainere, aparate dentare fixe şi mobile, etc.
  4. Personalul clinicii este specializat în comunicarea cu copiii? Fiecare membru al echipei este instruit de către specialişti în comunicare şi psihologi. De la personalul front-desk, asistente şi până la medici şi personal auxiliar, cu toţii se asigură că cel mic se simte ca acasă.
  5. Clinica stomatologică este centrată pe nevoile copilului? În clinica dentară specializată în tratamentul exclusiv al copiilor tehnologia este adaptată, iar materialele folosite, instrumentarul şi consumabilele sunt specifice. Ambientul inspirat din temele copilăriei îi va face să se simtă într-o lume de poveste. Spaţiul de joacă şi cabinetele specializate pe grupe de vârsta câştigă încrederea copiilor încă de la prima vizită.
  6. Clinica stomatologică dispune de tehnici avansate de anestezie precum inhalosedarea sau anestezia generală? Copiii cu nevoi speciale, cei cu tratamente dentare extinse sau cei anxioşi beneficiază de soluţii care să le uşureze tratamentul şi să îi ajute să se acomodeze mai uşor cu mediul din clinică. La DENT ESTET 4 KIDS funcţionează singurul Departament ATI dintr-o clinică dentară din România.
  7. Clinica stomatologică este certificată ISO? În anul 2008 grupul de clinici DENT ESTET a obţinut recunoaşterea internaţională a calităţii serviciilor, prin certificarea oferită de Germanischer Lloyd Certification, certificare reînnoită anual în urma unei reevaluări.

Programează acum o vizită, te aşteptăm în clinicile noastre din Bucureşti sau Timişoara!

Pentru copiii cu vârsta până în 3 ani, consultaţia este GRATUITĂ!

Inapoi