Inapoi

Logo clinica

Meniu
Dental Care Parenting

DENTAL CARE PARENTING

Programul educaţional GRATUIT pentru copii şi părinţi

Conform Academiei Americane de Stomatologie Pediatrică (AAPD) şi Asociaţiei Americane de Stomatologie (ADA) peste 40% dintre copii prezintă o carie dentară până intră în colectivitate. În plus, mai mult de 1 din 5 copii au carii pe cel puţin 7 dinţi.

Date fiind aceste cifre îngrijorătoare, dar şi pentru ca în activitatea noastră punem un accent deosebit pe prevenţia afecţiunilor dentare, desfăşurăm încă din anul 2009 workshopul gratuit Dental Care Parenting.

Acesta este susţinut de către echipa noastră medicală într-una dintre clinicile stomatologice DENT ESTET 4 KIDS din Bucureşti şi Timişoara şi are drept scop informarea părinţilor şi a copiilor cu privire la dezvoltarea orală sănătoasă, dar şi crearea unei relații optime de comunicare pe termen lung între părinte, medic şi copil.

DESFĂŞURARE EVENIMENT

Pe parcursul a două ore, părinţii participă la o discuţie interactivă susţinută de către medicii noştri specializaţi în stomatologie pediatrică, în care se abordează teme precum:

  • îngrijirea orală încă din primele zile de viaţă
  • prima vizită la medicul dentist: când, de ce, cum?
  • prevenirea apariţiei cariilor dentare
  • tratamentul cariilor pe dinţilor de lapte
  • diagnosticarea şi corectarea obiceiurile vicioase ale copiilor
  • calendarul erupţiei dinţilor temporari şi permanenţi
  • aparatele dentare şi prima vizită la medicul ortodont
  • importanţa periajului profesional în cabinet
  • recomandări alimentaţie pentru o dezvoltare orală şi generală optimă etc.

În tot acest timp copiii participă la o prezentare susţinută într-o formă ludică şi învaţă despre cum să îşi păstreze sănătatea dinţilor. Cei mici află care sunt prietenii şi inamicii dinţişorilor, care sunt metodele prin care îşi pot menţine dinţii sănătoşi şi învăţa de la Zâna Măseluţă tehnicile corecte de periaj.

La finalul prezentărilor părinţii şi copiii merg împreună în cabinetul stomatologic, unde cei mici beneficiază de o consultație gratuită. În urma acesteia medicul le va oferi părinților un status dentar care prezintă starea de sănătate orală a copilului, precum şi recomandări de îngrijire sau tratament.

La plecare, copiii primesc un cadou din partea Zânei Măseluţă, care să le amintească despre vizita la medicul dentist, iar părinţii primesc un dosar cu indicaţii şi recomandări.

Participarea este GRATUITA!

Cum se pot inscrie parintii pentru a participa la aceste sesiuni de DENTAL CARE PARENTING?
Fie completati formularul de inscriere, fie ne trimiteti solicitarea Dvs. la adresa smile@de4kids.ro (DE4Kids Bucureşti) sau happy@de4kids.ro (DE4Kids Timişoara).

Sesiunile de Dental Care Parenting sunt dedicate exclusiv grupurilor de copii si parinti. Inscrierile individuale nu sunt valabile.